Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Upozornenie na platnosť nového VZN o parkovaní

SÚBOR
Dátum: 18.03.2024
Autor: Zástupca starostu obce
Počet videní: 688
2 min. čítania
Upozornenie na platnosť nového VZN o parkovaní

Oznamujeme občanom, že na základe Zákona č. 8/2009 Z. z o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý nadobudol platnosť  1. októbra 2023 zákaz parkovania na chodníkoch s výnimkou vyznačených miest, a na základe Všeobecného záväzného nariadenia VZN č. 1/2024 o parkovaní a odstavovaní  vozidiel na verejných priestranstvách a miestnych komunikáciách v obci Kalinkovo, ktoré nadobudlo platnosť  13.03.2024, bude Obecný úrad vykonávať kontrolu parkovania v súlade s platnou úpravou novely zákona a VZN obce Kalinkovo.

Vzhľadom na to, že ide o zmenu v zaužívanom parkovaní najmä na chodníkoch a verejných priestranstvách, obec pristúpi k dodržiavaniu tejto povinnosti v prvom rade upozorňovaním na nesprávne parkovanie.

Pri opakovanom porušení parkovania na chodníku však obec pristúpi k sankciám a pokutám. Ide najmä o majiteľov domov, hoci majú k dispozícii dvor, záhradu, či parkovacie státie, napriek tomu parkujú vozidlá na verejných priestranstvách. Sú to najmä cesty, krajnice, chodníky a v tých horších prípadoch dochádza k parkovaniu na zelených priestranstvách.

Žiadame všetkých občanov obce, aby brali ohľad na uvedené skutočnosti, rešpektovali novelu zákona, ale hlavne boli ohľaduplní a parkovali – odstavovali svoje vozidlá tak, aby tým nikoho neobmedzovali, neohrozovali a neporušovali zákon o cestnej premávke a VZN obce Kalinkovo. 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Zaparkovali ste nesprávne Veľkosť: 192.2 kB Formát: jpg Dátum: 18.3.2024